latinica  ћирилица
21/07/2021 |  14:17 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Предсједница Српске позвала грађане да се вакцинишу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић позвала је данас грађане да се вакцинишу, истичући да је Влада обезбиједила значајне количине вакцина.
Приједор-вакцинација - Фото: РТРС
Приједор-вакцинацијаФото: РТРС

- Немамо никакав проблем кад је у питању количина вакцина која је на располагању грађанима у Српској, заиста их има и грађани могу да бирају. Ово је можда право вријеме за вакцинацију, када су бројеви заражених на најнижем нивоу у посљедњих годину или годину и по дана - рекла је Цвијановић новинарима у Мркоњић Граду.

Цвијановић је истакла да је радује што је Влада упорним радом и чињењем од почетка кризе са ковидом 19 водила рачуна о свему везаном за здравствени сектор.

- То је још значајније ако знамо да се Влада упоредо с тим успјешно носила са проблемима како санирати привреду и спасити радна мјеста, како помоћи посладавцима, како повећати плате, што се такође успјело - нагласила је Цвијановић.

Према њеним ријечима, многи су критиковали како нема вакцина, а при том нису жељели да виде како у цијелом свијету није било вакцина и како моћне државе, чланице Европске уније, са десетинама милиона становника, такође нису имале вакцине на располагању.

Цвијановић је истакла да су, захваљујући подршци Владе у снабдијевању, односно у обезбеђивању извора снабдијевања, вакцине набављене, те да сада остаје само одговорност грађана да искористе ту прилику.

- Са премијером и српским чланом Предсједништва БиХ сам недавно разговарала о томе на који начин вакциналне центре проширити да би били доступнији нашим грађанима и на томе се ради. Знам да постоји спремност наших здравствених радника да дају свој максимум у овом процесу - рекла је Цвијановић.

Она је још једном позвала грађане у Републици Српској да се вакцинишу и тиме заштите себе, своје породице, али и све здравствене раднике.