latinica  ћирилица
21/07/2021 |  14:43 ⇒ 20:02 | Аутор: СРНА

Цвијановић у Мркоњић Граду: Успјешна и функционална локална заједница (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Мркоњић Град успјешна и функционална локална заједница у којој је много урађено захваљујући заједничким активностима општине и Владе Српске.
Цвијановић у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Цвијановић у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

Цвијановић је истакла да је посебно радује што су на подручју Мркоњић Града успјели да рехабилитују и неке привредне субјекте који су били похарани током рата или су били престали да раде.

- Ништа то не би могло да буде да није било одговорних људи на локалу, али и у Влади Српске који су то препознали као један од стратешких приоритета - рекла је Цвијановић новинарима у Мркоњић Граду након разговора са општинским руководством.

Она каже да је радује што је и начелник општине Дрган Вођевић изнио план санације, рехабилитације, реконструкције путне инфраструктуре.

- Ми ћемо то заједно радити са локалним властима, као и све оно друго што су садржаји који помажу људимо да успјешно или угодно бораве овдје - рекла је Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да ју је обрадовала и намјера општине да, попут других успјешних локалних средина, крене у пројекат обезбјеђивања станова за младе брачне планове.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Радује ме што овдје воде рачуна и о потребама за пољопривреднике, што се успјешно развија спортски живот и што бројна удружења могу нормално да функцинишу - рекла је Цвијановић.

Цвијановић је након разговора са општиским руководством обишла средњошколски центар у Мркоњић Граду, који је у фази реконструкције.

- Ова школа је примјер пројекта у који су заједно укључени са различитих нивоа власти и Србија и Влада Српске и Кабинет предсједника и локална заједница. Све то треба да служи на добробит нашим просвјетарима, а првенствено нашим ђацима и можемо бити поносни на то - истакала је Цвијановић.

Она је изразила захвалност локалним властима у Мркоњић Граду на преданом раду, истакавши да су имали читав низ година добру сардњу са републичким властима.

- Када имате људе који знају да кандидују пројекте, да стану иза њих и кажу колико су они важни за њихову локалну заједницу, то сваки пут наиђе на подршку Владе. Квалитет пројекта је тај који гарантује да ћете добити подршку - рекла је Цвијановић.

Вођевић је рекао да је упознао предсједницу са свим пројектима који се раде у Мркоњић Граду, те да су разговарали о улагању у инфраструктуру.

- Приступули смо и измјени регулационог плана зоне Луке гдје се налазе наша два стадиона, а ту планирамо да изградимо и градски базен - навео је Вођевић.

Он је захвалио предсједници Српске што их подржава не само финансијски, већ и што даје подстрек да све оно што су планирали спроведу у дјела.

Вођевић је захвалио и предсједнику Србије Александру Вучићу на томе што је Србија уназад неколико година уложила велика средства у ову општину, између осталог, и у средњошколски центар.

Цвијановић у Мркоњић Граду (Фото: РТРС)

- Циљ нам је да млади остану овдје, а ми смо и на Скупштини донијели одлуку да обезбиједимо бесплатан превоз за све ученике и средњошколце и основце са подручја наше општине - додао је Вођевић.

Директор Машинске школе Предраг Ђуза рекао је да је план да нову школску годину почну у савремном објекту и да је до сада на згради средњошколског центра урађена нова фасада и дио крова.

Директор Гимназије Зоран Бјелајац је истакао да ће зграда средњошколског центра након потпуне реконструкцје бити репрезентативан објекат не само за Мркоњић Град, него за Српску.