latinica  ћирилица
21/07/2021 |  14:50 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Циљ Српске је да буде енергетски независна и безбједна

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Мркоњић Граду да Српска планира инвестиције у производњи електричне енергије које треба да јој обезбиједе енергетску независност и безбједност у наредном периоду.
Цвијановић у ХЕ Бочац - Фото: РТРС
Цвијановић у ХЕ БочацФото: РТРС

Она је рекла да такви потези представљају велику корист за овдашње становништво, привреду и функционисање друштва у будућности.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је након посјете погону Хидроелектране Бочац у Мркоњић Граду рекла да Хидроелектране на Врбасу заслужују пуну пажњу с обзиром на одговорност коју имају и у систему Електропривреде Републике Српске.

- Данас смо на радном састанку разговарали о будућим плановима, пројектима и инвестицијама које ће много значити за цијелу ову регију, али и Српску и наше стратешке планове да искористимо електричну енергију. Она је велики бенефит Српске и треба да из тога извучемо све могуће користи с обзиром да су многи данас у проблемима када је ријеч и о производњи те енергије - рекла је Цвијановић.

Горан Милановић је испред предузећа Хидроелектране на Врбасу захвалио предсједници Српске за посјету и навео да је на састанку са Цвијановић разговарано о бројним значајним инвестицијама и пројектима у тој фирми.

Међу њима су, каже Милановић, инвестиције у постојеће објекте за повећање погонске спремности, али и градња нове управно-технолошке зграде.