latinica  ћирилица
21/07/2021 |  15:36 | Аутор: СРНА

Ћурић: Аеродром - историјски пројекат за град

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је данас да је аеродром историјски пројекат за овај град, за који би требало да постоји подршка свих.
Мирко Ћурић - Фото: РТРС
Мирко ЋурићФото: РТРС

- Очекујем да дате пуни допринос и, ако не желите да помогнете, немојте да одмажете - рекао је Ћурић представницима опозиције током расправе на сједници Скупштине града, одговарајући на њихове коментаре да се већ дуго прича о пројекту аеродрома, а да се још није реализовао.

Он је истакао да је ријеч о великом и озбиљном пројекту у који Србија улаже новац, а да град Требиње даје пуну подршку његовој изградњи, те захвалио Србији за све што је до сада уложила у овај град.

Ћурић је истакао да је посљедњих неколико година Србија инвестирала највише у Требиње, управо захваљујући предсједнику Александру Вучићу.

- Имамо визију и желимо да се пројекат аеродрома реализује - нагласио је Ћурић.

Одборник СНСД-а Лука Петровић изразио је очекивање да ће постојати подршка свих за реализацију пројекта аеродрома, без обзира на припадност различитим политичким странкама, наводећи да се може очекивати оспоравање многих са стране, као што је био случај и са другим великим пројектима попут хидроелектрана "Бук Бијела" и "Дабар".

- Треба да имамо заједничко дјеловање када је ријеч о изградњи аеродрома јер ће то бити богатство за наш крај. Сигурно ће бити оспоравања, али ми морамо да пошаљемо поруку јединства за изградњу аеродрома да прихватамо инвестицију Србије у Требињу - рекао је Петровић, одговарајући на питања опозиционих представника да већ постоје покушаји оспоравања тог пројекта, посебно из сусједне Хрватске.

Петровић је нагласио да је план Србије да то буде најмоћнији аеродром у региону, који је за град Требиње и окружење посебно значајан јер је у близини са границом са Хрватском и Црном Гором.

Када је ријеч о измјени Зонинг плана за "Град Сунца", који је Скупштина града Требиња данас једногласно усвојила, истакнуто је да је Родољуб Драшковић највећи приватни инвеститор у Требињу и шире, коме се даје подршка за даља улагања у "Град Сунца".

Представници ПДП-а су истакли да би Драшковићеву компанију "Свислајн" требало прогласити стратешким инвеститором у Требињу и усвојити правила за олакшано улагање сличних великих инвеститора, како би им се омогућило да лакше и брже инвестирају у Требињу.