latinica  ћирилица
21/07/2021 |  15:57 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Српска донира вакцине ФБиХ

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је информацију о донацији вакцина против вируса корона Федерацији БиХ, те је сагласан да се ФБиХ донира 15.200 доза вакцина Астра Зенека.

Штаб је на данашњој телефонској сједници прихватио информацију о донацији вакцина против вируса корона за грађане општина Босанско Грахово, Гламоч, Босански Петровац и Дрвар.

- Републички штаб за ванредне ситуације сагласан је да се Дому здравља Дрвар донира 2.000 доза вакцина против вируса корона произвођача Астра Зенека за вакцинацију грађана општина Босанско Грахово, Гламоч, Босански Петровац и Дрвар - саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На сједници је прихваћена и информација о донацији вакцина против вируса корона Универзитету у Тузли, те је Републички штаб сагласан да се овом универзитету донира 1.000 доза вакцина Астра зенека.

Републички штаб је донио и закључке о расподјели укупно 75.000 доза компоненте један вакцине Спутљик. У саопштењу се наводи да је Штаб упознат са информацијама о расподјели ових 75.000 доза.

- Овим закључцима задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама. Такође, задужује се Институт да прати потребе здравствених установа које спроводе вакцинацију за вакцинама против вируса корона, те да у складу са њима обавља прерасподјелу испорука доза вакцина здравственим установама које спроводе вакцинацију - наглашава се у саопштењу.

На данашњој сједници је донесен закључак о расподјели 25.000 доза компоненте два вакцине Спутњик.

- Републички штаб за ванредне ситуације упознао се са информацијом о расподјели 25.000 доза компоненте два вакцине Спутњик. Задужује се Институт за јавно здравство да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији - истиче се у саопштењу.

Штаб се упознао са информацијама о расподјели укупно 290.000 доза вакцине произвођача Синофарм, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак о расподјели 93.600 дозе вакцине произвођача Фајзер.

- Штаб се упознао са информацијом о расподјели 93.600 дозе вакцине произвођача Фајзер, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији - наглашава се у саопштењу.

Донесени су закључци и о расподјели укупно 64.190 доза вакцине произвођача Астра Зенека.

- Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са информацијама о расподјели вакцине произвођача Астра Зенека, те задужио Институт да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацијама - наводи се у саопштењу.