latinica  ћирилица
21/07/2021 |  15:59 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Подршка иницијативама које ће довести до јачања билатералних односа

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар за европско сусједство и САД при британском Министарству иностраних послова Венди Мортон изразили су спремност да у потпуности буду подржане све иницијативе које ће довести до јачања билатералних односа у области трговине и инвестиција, као и у области заштите животне средине, која се намеће као све битнија тема, не само у региону, већ и на свјетском нивоу.
Тегелтија - Мортон - Фото: СРНА
Тегелтија - МортонФото: СРНА

Тегелтија и Мортонова су у Сарајеву разговарали о могућностима унапређења билатералних односа БиХ и Велике Британије, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је истакао да привредна сарадња Велике Британије и БиХ напредује, те указао на значај реализације пројеката у областима од обостраног интереса, попут инфраструктуре и заштите животне средине, те дрвне и металске индустрије, као и другим пројектима у БиХ, а уз кориштење фондова ИПА и средстава Европске банке за обнову и развој.

Он је овом приликом упознао Мортонову о приоритетима у раду Савјета министара, нагласивши да чланство БиХ у ЕУ остаје стратешко опредјељење институција у БиХ, те захвалио Великој Британији за подршку коју пружа европским интеграцијама БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним темама у БиХ и региону, у контексту изналажења рјешења за превазилажење изазова проузрокованих пандемијом вируса корона.