latinica  ћирилица
21/07/2021 |  20:09 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Борац у Сјеверној Ирској тражи повољан резултат за реванш у Бањалуци (ВИДЕО)

Фудбалери Борца отпутовали су у Сјеверну Ирску гдје их сутра очекује дуел са екипом Линфилда у другом колу квалификација Лиге Конференција. Црвено плави су пуни оптимизма кренули пут Сјеверне Ирске.
Фудбалска утакмица Борац - Клуж (фото: Ведран Шевчук) -
Фудбалска утакмица Борац - Клуж (фото: Ведран Шевчук)

Бањалучни су сјајно одиграли против Клужа у квалификацијама за Лигу шампиона, али су на крају несрећно примили гол двије минуте прије краја продужетака и тако свој европски пут наставили у Лиги Конференције. Противник им је екипа Линфилда. Тренер црвено плавих, Марко Максимовић, истиче да само уз велики ангажман свих играча на терену, уз,како је рекао мало већи индивидуални квалитет од ривала, могу се надати добром резултату. Бањалучани су добро проанализирали свог противника.

-Њихова нека највећа директност је да имају један стил када играју кући, а један стил игре је у гостима. Кући гледају да што окомитије, што брже дођу до гола. Ако могу, они ће од голмана да дају дубински пас на нападача, да са бочних позиција одмах траже нападача. Исто тако, они ће покушати преко централних везних и одбрамабених играча, да одиграју у везни ред, да држе посјед - истакао је тренер Борца, Марко Максимовић

Против Линфилда на гол се враћа Бојан Павловић, који се опоравио од повреде,а своје мјесто ће заузети и Марко Јовановић, али и капитен Стојан Врањеш. Црвено плави су свјесни да их чека у Сдјеверној Ирској,али и вјерују у споствене снаге.

-Надам се да ћемо пружити једну добру партију у Ирској. Наравно, неће бити ни мало лако. Понављам, свје је тек почело, и лига и ово друго претколо. Ко год да буде играо, мора да да свој максимум и да направио један добар резултат пред реванш утакмицу - истакао је један од најбољих играча Борца, Горан Закарић.

Утакмица у Белфасту, Линфилд – Борац на Виндзор парку почиње у 20 часова и 45 минута.