latinica  ћирилица
21/07/2021 |  21:22 | Аутор: СРНА

Бањалука: Возачи аутомобила да обрате пажњу на мотоциклисте

На бањалучком Тргу Крајине вечерас је у оквиру превентивне кампање коју спроводи републичко Министарство унутрашњих послова, указано на угроженост мотоциклиста у саобраћају.
Бањалука: Безбједност саобраћаја - Фото: СРНА
Бањалука: Безбједност саобраћајаФото: СРНА

Припадници Полицијске управе Бањалука, Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске и мото-клуба "Стршљен" дијелили су летке грађанима о правилима понашања у саобраћају, а на Тргу је било паркирано око 50 мотоцикала.

Помоћник командира у Полицијској станици за безбједност саобраћаја Радомир Броћета навео је да су Полицијска управа Бањалука и АМС израдили летак који садржи основна правила понашања учесника у саобраћају да би био смањен број саобраћајних незгода са повријеђеним лицима и повећана безбједност на путевима у Српској.

Броћета је рекао новинарима да је Полицијска управа Бањалука организовала 77 активности у сарадњи са Управом полиције.

- За вријеме спровођења превентивне кампање "Вози опрезно, путуј безбједно" у првих 20 дана јула на подручју града Бањалука није се догодила ниједна саобраћајна незгода са погинулим лицима, док је укупан број свих саобраћајних незгода мањи за 5,9 одсто у односу на исти период претходне године - навео је он.

Генерални секретар АМС-а Ранко Бабић позвао је све учеснике у саобраћају да поштују законе и правила саобраћаја који, како је нагласио, нису измишљени да кажњавају, већ да помогну свима.

Он је рекао да је АМС увијек тамо гдје треба, да имају својих 49 ауто-мото друштава и прикупљају информације о проблемима у вези са саобраћајем.

Предсједник Мото-клуба "Стршљен" Бањалука Синиша Праштало позвао је возаче моторних возила да обрате пажњу на мотоциклисте, који су једна од рањивијих категорија у саобраћају.

Ове активности спроводе се у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Вози опрезно, путуј безбједно!", чији је циљ побољшање безбједности саобраћаја и смањење саобраћајних незгода са посљедицама по лица.