latinica  ћирилица
21/07/2021 |  21:31 | Аутор: СРНА

Братунац: Стихове рецитовали пјесници средњег Подриња с обје стране Дрине

У оквиру манифестације "Културно љето" вечерас су пјесници из средњег Подриња из Републике Српске и Србије рецитовали стихове на Тргу Милоша Обилића у Братунцу.
Братунац "Културно љето" - Фото: РТРС
Братунац "Културно љето"Фото: РТРС

Своје стихове говорили су Срђан Ристић, Драгана Васић, Јелена Ковачев, Милојка Живановић, Војин Остојић, Матеј Капетина и Матеј Давидовић, а наступила је и вокални солиста Оља Бабић, те млади гитариста Ђорђе Николић.

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић рекао је да га радује што се на тргу окупи велики број младих да прате културне садржаје, што показује оправданост покретања и одржавања ове манифестације.

Организатори програма су Дом културе и Општина Братунац.

У оквиру "Културног љета" предвиђени су музички садржаји, представе, књижевне вечери, промоције књига, фестивал фолклора и други садржаји.

Наредна програмска активност у оквиру ове манифестације је књижевно вече 28. јула у 20.00 часова.

У понедјељак, 2.августа, планирано је родољубиво вече и промоција збирке пјесама "Траг/ови/" младог пјесника из Љубовије Срђана Ристића.

Фестивал фолклора биће одржан 3. августа, а манифестација, која је почела концертом групе "Увертира" и бенда "Соло" из Лознице, биће завршена 10. августа дјечијим музичким кабареом у извођењу глумаца Слободана Нинковића и Јовице Тишме.