latinica  ћирилица
22/07/2021 |  09:10 ⇒ 09:10 | Аутор: РТРС

За викенд сунчано и топло

Републици Српској за викенд ће бити сунчано и топлије вријеме уз пораст дневне температуре, а мјестимично су могући краткотрајни пљускови, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Највиша дневна температура ваздуха биће од 27 до 32, на југу и сјеверу око 35 степени Целзијусових.

Сутра ујутру биће ведро и сунчано, на сјеверозападу уз малу пролазну облачност, док ће током дана углавном бити сунчано уз малу дневну облачност.

Послијеподневни развој облака условиће пролазну кишу или пљускове током вечери од сјеверозапада преко централних и сјеверних ка источним крајевима.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 20, на југу до 22, а највиша дневна температура ваздуха од 24 до 30, на југу до 33 степена.

У суботу, 24. јула, ујутру и током дана биће сунчано уз пораст дневне температуре усљед прилива топлијег ваздуха. Предвече пораст облачности са сјеверозапада може условити понеку кап кише у тим крајевима, навели су из Хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 21, на југу до 24 степени, а највиша дневна температура ваздуха од 26 до 31, на југу око 33 степена Целзијусова.

У недељу, 25. јула, ујутру и током дана биће сунчано и топлије уз пораст дневне температуре. Послијеподне развој дневне облачности може условити мјестимично краткотрајне пљускове.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на југу до 23, а највиша дневна од 27 до 32, на југу и сјеверу око 35 степени.