latinica  ћирилица
22/07/2021 |  10:48 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Грађани вакцинисањем помажу привреду (ВИДЕО)

У предузећу Крајина Клас у Бањалуци вакцинисано је 150 запослених у сектору прехрамбене индустрије и угоститељства. Истакнуто је да вакцинацијом против вируса корона грађани помажу и привреди .
Вакцинисање радника Крајина Класа - Фото: РТРС
Вакцинисање радника Крајина КласаФото: РТРС

До сада је вакцинисано 35 одсто запослених у предузећу Крајина Клас. У производни погони Јагода Ћорић улази са 40 колега. Заштитити друге и себе, каже, свакодневни је напор.

- У погону сваки дан са 40 људи у просјеку, значи нам бар да ову маску више не носимо, али и због породице, сви имамо неког старијег кога треба да сачувамо - рекла је Ћорићева.

Очекује се да вакцинација радника, њих 600, спријечи осјетне економске губитке које је предузеће имало током пандемије.

- Ова вакцинација ће утицати и на побољшање економске ситуације у фирми јер ће довести до смањења боловања - сматра Саша Тривић власник компаније Крајина Клас.

Вакцинација је једино оружје против најављеног четвртог таласа вируса корона, кажу у Удружењу Хорека. То значи сачувана радна мјеста у угоститељству.

- Савјетујемо свим радницима да нам је потребно што више вакцинисаних да би што безболније дочекали четврти талас који се најављује - истакао је Горан Куртиновић члан Управног одбора Удружења Хорека.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић искористио је прилику и још једном
позовао раднике у прехрамбеној индустрији и пољ опривредне произвођаче да се вакцинишу.

- Имамо довољно вакцина, могу да бирају, потребно је само да се пријаве у локални Дом здравља и искористе своје право - додао је он.

Вакцинацијом грађани помажу привреду и спречавају да поново дође до затварања, нагласила је министарка трговине и туризма Сузана Гашић.

- Туризам је грана која вјерујем да ће се опоравити. На нама је да вакцинацијом допринесемо сигурном окружењу јер када будемо обиљежени као сигурна дестинација туристи ће пожељети да дођу у Српску - навела је она.

Гашићева позива запослене у угоститељству и туризму да се пријаве на вакцинацију путем Уније удружења послодаваца и Привредне коморе Републике Српске.