latinica  ћирилица
22/07/2021 |  11:16 | Аутор: СРНА

Повећан број долазака страних туриста у Српској

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је данас да је у Српској повећан број долазака страних туриста захваљујући стабилној епидемиолошкој ситуацији у односу на земље у региону.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

- Туризам је грана привреде за који вјерујем да ће се брзо опоравити. Масовним процесом вакцинације треба да допринесемо сигурном окружењу - рекла је Гашићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је Требиње водећи град љетног туризма у Републици Српској истичући да је на завидном нивоу и посјета домаћих и страних туриста бањским капацитетима и планинама.

- Кроз промоцију домаћих дестинација у протеклој години, иако смо били у години пандемије вируса корона, видљиво је да су се грађани сами упознали са домаћим дестинацијама и да те информације шире даље - истакла је Гашићева.

Она је рекла да је пројекат туристичких ваучера одличан за локалне пољопривредне субјекте који се баве угоститељством и туризмом и пружањем услуга смјештаја.

- Надамо се да ће овај пројекат настави да живи не само у условима пандемије и да ће помоћи привредним субјектима, те да ће постати редован којим ћемо приближити наше дестинације домаћим грађанима и страним туристима - закључила је Гашићева.