latinica  ћирилица
22/07/2021 |  11:20 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Читаоница - причаоница на отвореном у Приједору (ВИДЕО)

Малишани из приједорског вртића "Радост" имали су прилику да се кроз дружење упознају с разним књигама и енциклопедијама.
Читаоница на отвореном - Фото: РТРС
Читаоница на отвореномФото: РТРС

Ријеч је о пројекту "Читаоница-причаоница на отвореном" који ова установа организује с приједорском Народном библиотеком "Ћирило и Методије".

- Трудимо се да овим активностима развијемо и његујемо читалачке навике наших најмлађих, а дјеца су увијек одушевљена оваквим дешавањима, нарочито када нам у посјету дођу њихови омиљени ликови који им то приближе. Захваљујемо се нашој Народној библиотеци јер је нашим најмлађим уручила бесплатне чланске карте, обзиром да се ради о предшколском узрасту исте ће им бити од значаја већ од септембра - рекла је Татјана Брдар, в.д. директор Дјечијег вртића "Радост", Приједор. 

Осим читања и дружења, малишани су на поклон добили и чланске карте библиотеке.

- С обзиром да нисмо у могућности да примимо малишане и организујемо причаонице и читаонице, одлучили смо да дођемо њима у госте, да им донсесемо књиге које се иначе из библиотеке не могу изнијети. Ми на тај начин желимо да промовишемо значај посјећивања установа културе, у овом случају библиотеке - навела је  Гордана Вила, в.д. директора Народне библиотеке "Ћирило и Методије" у Приједору.