latinica  ћирилица
22/07/2021 |  11:41 ⇒ 11:50 | Аутор: СРНА

У Словенији 69 новозаражених

Словенија је данас потврдила 69 нових случајева вируса корона, али епидемиологе, иако је данас мање заражених у односу на јучерашњих 111, и даље брине пораст броја инфекција посљедњих дана.
Љубљана (фото: Roman Babakin / shutterstock.com) -
Љубљана (фото: Roman Babakin / shutterstock.com)

Директор Института за јавно здравље Словеније Милан Крек рекао је да ће се тренд пораста броја зараза наставити наредних дана.

Младима је препоручено да се с одмора у иностранству врате двије седмице прије почетка наставе и да у међувремену избјегавају ризичне контакте.

Крек је указао да је делта сој вируса корона опаснији, да доноси више хоспитализација и смрти, те предлаже да се због тога размисли о ризичним путовањима.

Онима који одмор проводе у иностранству предлаже да пажљиво прате епидемиолошку ситуацију и да се врате из држава које ће идућих седмица можда ући у "црвено", јер ће у супротном, док су заражени, морати тамо и остати, а буде ли требало тамо се и лијечити, преносе словеначки медији.

Влада и даље подстиче кампању вакцинације, а према истраживању које је објавио Институт за јавно здравље, у Словенији се не намјерава вакцинисати између 27,5 до 32,1 одсто људи.