latinica  ћирилица
22/07/2021 |  12:46 | Аутор: РТС

Партизан чека Дунајску Стреду у Хумској

Фудбалери Партизана од 21 сат у Хумској играју против Дунајске Стреде први меч другог кола квалификација за Лигу конференција.

Тренер Александар Станојевић истиче да је тим мотивисан да пред својим навијачима одигра добар меч против словачког представника.

- Срећни смо и узбуђени што послије годину и нешто играмо пред нашим навијачима. Имали смо ситуацију на 'Карађорђу', коју смо емотивно доживјели због повратка навијача. Једва чекамо да почне утакмица, кадровских проблема немамо. Једино Обрадовић, који због ударца има повреду мишића. Остали су сви здравствено спремни за утакмицу. Надам се да ће уз подршку навијача то ићи добром смијеру - рекао је Станојевић.

Шеф струке црно-белих истакао је да је Дунајска тежак ривал, али да верује у свој тим.

- То је земља у фудбалском успону, састав је углавном од интернационалаца, тренер им је из Мађарске. Играју у систему 3-5-2. Имају јасно дефинисан систем игре, подсећају на репрезентаацију Мађарске. Спремни смо, знамо одакле нам пријети опасност. Гледали смо све припремне утакмице. Сигурно смо опрезни, али вјерујемо у нас. У добром смо моменту, улазимо са самопоуздањем. Верујем да можемо да направимо добар резултат - рекао је Станојевић.

Капитен и голман Владимир Стојковић радује што ће навијачи поново бити на стадиону.

- Фудбал поново личи на фудбал уз навијаче. Надам се да ће нам послије годину и по дана то бити вјетар у леђа - рекао је Стојковић.