latinica  ћирилица
22/07/2021 |  12:58 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Кострешевић: У систему полиције нема подјела и паралелних структура

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је данас да у полицијском систему Српске нема никаквих подјела и паралелних структура.
Синиша Кострешевић - Фото: dnevni avaz
Синиша КострешевићФото: dnevni avaz

- То је неизводљиво. Када би тако нешто било, ја никада не бих био припадник полиције - рекао је Кострешевић новинарима у Бањалуци.

Он је назвао спекулацијама наводе појединих медија о постојању сукоба између њега и министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача.

- Можемо се посвађати и имати различито мишљење, али не и да се праве кланови и да имамо сукобе интензитета и да дијелимо људе. Имате 7.000 припадника МУП-а Републике Српске, пронађите пет који ће вам то потврдити и документовати и ја нећу више бити на овој позицији - рекао је Кострешевић.

Он је навео да МУП Републике Српске у континуитету води озбиљну борбу против организованог криминала у сарадњи са полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и земљама окружења.

- Хапшења ће бити у читавој БиХ, Србији, Хрватској, а да ли ће бити и у МУП-у Републике Српске - чуће се - истакао је Кострешевић.

Он је рекао да су полицијски службеници у Републици Српској потпуно равноправни са грађанима Српске у погледу провјере имовине и истраге.

- У Полицији Републике Српске нулта је толеранција према корупцији - поручио је Кострешевић.