latinica  ћирилица
22/07/2021 |  15:24 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

"Системско мјерење задовољства корисника услуга које пружају органи управе"

Влада Републике Српске прихватила је информацију о активностима на припреми пројекта системског мјерења задовољства корисника услуга које пружају органи управе, те задужила Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенцију за државну управу да учествују у његовој припреми.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

У оквиру подршке реформи јавне управе у БиХ у току је пројекат техничке подршке који се односи на успостављање интегралног система управљања односа са корисницима, а који суфинансира "Фонд добре управе" из Велике Британије, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Једна од компоненти овог пројекта односи се и на повећање видљивости и разумијевање процеса реформе јавне управе.

У оквиру активности предметне компоненте предвиђена је подршка која се односи на успостављање интегралног система управљања односа са корисницима на сваком управном нивоу, а све с циљем постизања високог нивоа разумијевања и прихватања процеса и промјена које реформа јавне управе доноси.

Концепт управљања корисничким задовољством и мјерење задовољства корисника услуга се у земљама ЕУ налази на дневном реду већ дуги низ година, гдје се осигурање бржих, бољих и квалитетнијих услуга за грађане третира кроз различите програме, наведено је у саопштењу.