latinica  ћирилица
22/07/2021 |  15:56 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Тегелтија разговарао са новоименованим амбасадором Ди Руцом

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија примио је данас у Сарајеву у наступну посјету новоименованог амбасадора Италије у БиХ Марка ди Руца, којег је упознао о активностима које Савјет министара проводи ради превазилажења изазова узрокованих пандемијом вируса корона.
Тегелтија и Ди Руцо (фото:Савјет министара) -
Тегелтија и Ди Руцо (фото:Савјет министара)

На састанку је разговарано и о могућностима унапређења билатералне економске сарадње, трговине и инвестиција путем повезивања привредних субјеката, а Тегелтија је захвалио Италији за подршку БиХ на њеном европском путу, те економском и политичком развоју, као и чињеници да Италија подједнако улаже у све дијелове БиХ.

Он је упутио позив премијеру Италије Марију Драгију да посјети БиХ ради унапређења билатералних односа, прије свега економских, саопштено је из Савјета министара.

Говорећи о европском путу, Тегелтија је поновио опредијељеност институција у БиХ за европске интеграције, уз пуно уважавање Дејтонског споразума, нагласивши важност поштовања механизма координације којим се постиже интеракција различитих нивоа власти и обезбјеђује јединствен наступ према ЕУ.

Тегелтија је током састанка амбасадору Ди Руцу пожелио успјешан рад и угодан боравак у БиХ, те изразио наду да ће током његовог мандата односи двије земље наставити да јачају.