latinica  ћирилица
22/07/2021 |  18:57 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Козарска Дубица: Поново промјене у скупштинској већини (ВИДЕО)

Након турбуленција у локалној скупштини, само неколико дана трајала је скупштинска већина коју су у Козарској Дубици формирали пет одборника СНСД-а, те одборници СДС-а, ПДП-а, Социјалистичке партије, ДНС-а и СДА.
Скупштина Козарска Дубица - Фото: РТРС
Скупштина Козарска ДубицаФото: РТРС

На данашњем наставку четврте и редовне пете сједнице, девет одборника СНСД-а јединствени, а скупштинску већину чине са одборницима НПС-а, НДП-а, Социјалистичке партије и СДА. СДС, ПДП и ДНС, поново су опозиција. Међутим, скупштинско засједање је прекинуто.

Наставак четврте и редовно засједање пете сједнице Скупштине општине Козарска Дубица, прекинуто је. Двадесет одборника скупштинске већине није усвојило дневни ред прошлог засједања, које је такође било прекинуто, као ни редовне пете сједнице.

- Нисмо усвојили дневни ред због консултација које морамо обавити. Што се тиче НПС-а, све ово еј до сад било непотребно - истакао је Жељко Радоњић, шеф клуба одборника НПС-а у СО Козарска Дубица.

Током данашњег засједања присутни опозиционари у дубичкој скупштини незадовољни. Захтјеви ПДП-а, међу којима је приоритетно одржавање пете, па тек онда наставка четврте сједнице, те јавно изјашњавање свих одборника о дневном реду редовног засједања – су одбијени. О овом питању, скупштинска већина, била је једногласна, а опозиција поново незадовољна.

- Став клуба одборника ПДП-а је да се на овај начин наставља фарса у дубичком локалном парламенту, да ово не води ничему, да смо имали прилику ајде да тако кажем средимо околности и стање у локалној власти - рекао је Чедомир Бабић, шеф клуба одборника ПДП-а у СО Козарска Дубица

Незадовољства нема у редовима скупштинске већина. Кажу да настављају са радом, а несугласице из прошлости су превазиђене.

- Ми смо имали један конструктиван састанак са начелником, договорили смо се о даљем раду, начелник се ствио даље на располагање да ради за добробит грађана и не видим ту ништа спорно - истакао је Владимир Рокић, предсједник Скупштине општине Козарска Дубица.

Начелник општине Козарска Дубица није присуствовао данашњем засједању локалне скупштине. У телефонском разговору је рекао да су разлог за одсуство службене обавезе, те да ће наредним засједањима присуствовати. У сали скупштине нису била ни два одборника ДНС-а. кажу, разлог су неодложиве приватне обавезе.