latinica  ћирилица
22/07/2021 |  20:44 ⇒ 20:58 | Аутор: СРНА

На Тргу Крајине хуманитарни базар за седмомјесечног Бошка Гуглету

На Тргу Крајине у Бањалуци вечерас се одржава хуманитарни базар за прикупљање помоћи за седмомјесечног Бошка Гуглету из Србије, који болује од спиналне мишићне атроФије тип један и за чије је лијечење потребно 2,5 милиона евра.
Бањалука: хуманитарни базар за Бошка Гуглету - Фото: СРНА
Бањалука: хуманитарни базар за Бошка ГуглетуФото: СРНА

Један од организатора Николина Грбић Павловић рекла је Срни да грађани на Тргу Крајине могу да купе књиге, играчке, накит, посластице, дјечију гардеробу и друге ствари, те их је позвала да се одазову у што већем броју.

Према њеним ријечима, хуманитарној акцији су се одазвале и фирме "Виолета" и "Авон козметика", које продају своје производе, а сав приход биће дониран за Бошково лијечење.

Први хуманитарни базар у Републици Српској одржан је 31. октобра 2020. године у Бањалуци на платоу Основне школе "Свети Сава" на Лаушу, када је прикупљан новац за дјевојчицу Мињу Матић која болује од исте болести као и Бошко.

За мало више од мјесец дана у Републици Српској је одржано више од 30 базара на којима је прикупљено више од 222.000 КМ за лијечење дјевојчице Миње, која је почетком године примила скупи лијек и добро се опоравља.

За дјечака Бошка Гуглету је током јула активан и "М:тел" хуманитарни број 1432.

Хуманитарни базар почео је у 17.00 часова и трајаће до 22.00 часа, а организатор је неформална Фејсбук група "Хуманитарни базар РС".