latinica  ћирилица
23/07/2021 |  11:07 | Аутор: СРНА

Приједор: Награђени најбољи у акцији Уреди свој врт

Градоначелник Приједора Далибор Павловић уручио је данас награде најбољим учесницима акције "Уреди свој врт" коју град организује 19 година.
Завршена манифестација Уреди свој врт - Фото: РТРС
Завршена манифестација Уреди свој вртФото: РТРС

Павловић је рекао да је циљ акције да се свијест грађана усмјерава ка уређењу животне околине и друштвене заједнице.

- Овакво нешто видјети и када су времеснке прилике неповољне, када је пандемија и када је све мање људи на овим просторима је заиста дивно. Честитам свима који су учествовали и свима им се захваљујем - рекао је Павловић новинарима у Приједору.

Признања за најљепше уређено двориште добили су Златко Брдар из Драготиње, Савка Бановић из Приједора и Мелка Хаџић из Приједора.

За најљепше уређен балкон награђене су Милена Ступар из Приједора, Николина Вуковић из Чиркин Поља и Славица Крагуљ из Великог Паланчишта.

Награде за најљепше школско двориште припале су градским основним школама "Десанка Максимовић", "Доситеј Обрадовић" и "Петар Кочић".

И ове године најуређенија заједници етажних власника је у улици Драге Лукића 50 у Љубији, а најуређенији простор испред пословног објекта је "Агромарић" из Ламовите.

Један од власника фирме "Агромарић" Момчило Марић, рекао је новинарима да је достао путовао и да је тако долазио до идеја како уредити животну и радну средину у чему учестувју и чланови породице и радници фирме.

- Увијек сам у хуманитарним акцијама и новац од награде остављам да неко из општине одлучи коме је најпотребнији - рекао је Марић.

Златко Брдар ће новац од награде уложити у изградњу апикоморе. Он је пензионисани мајор полиције и у слободно вријеме бави се сликарством. Има двориште површине 2.750 квадрата које уређује већ 22 године разним садржајима гдје домнирају природни материјали дрво и камен и са више од 75 биљних врста украсног и љековитог биља и дрвећа.

- Захваљујем се Градској управи што ово организује и надам се да ће бити и више пријављених убудће. Импонује ми бити у друштву креативних, позитивних и иновативних људи који све што је лијепо преточе у стварност - рекао је Брдар.