latinica  ћирилица
23/07/2021 |  14:04 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Вулин: Инцко ријешио да се освети и ућутка Србе

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да је одлазећи високи представник Вланетин Инцко ријешио да се освети свим народима у БиХ и да земљу коју није заволио, нити је било чиме добрим задужио, узнемири и подстакне расправе и подјеле.
Александар Вулин (Фото: mupsrbije) - Фото: Instagram
Александар Вулин (Фото: mupsrbije)Фото: Instagram

- Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити или спријечена или игнорисана  - поручио је Вулин поводом одлуке Инцка да наметне допуну Кривичног закона БиХ којом се забрањује и кажњава негирање геноцида.

Вулин је истакао да се истина не може наметнути законом и да је Инцко ријешио да Србе ућутка и забрани им да говоре истину о грађанском рату у БиХ, саопштено је из МУП-а Србије.

- Шта ће се десити ако милион Срба из Републике Српске потпише петицију у којој сведочи да геноцида није било, хоће ли сви ићи у затвор и како ће се звати затвор у коме ће за истину страдати милион Срба, да ли ће се тај затвор звати БиХ? - упитао је Вулин.

Вулин поставља питање да ли се забрана свједочења истине односи само на Србе у БиХ и да ли ће на Интерполовој потјерници завршити и Срби из Србије и сви други слободномислећи људи који не признају оно чега није било?

- Да ли ће овај закон послужити за коначни обрачун са /предсједником Србије/ Александром Вучићем и свима нама који не дамо да Срби постану народ геноцида? - додаје Вулин.

Вулин пита шта ће рећи Инцко и они који га подржавају ако Србија донесе закон о забрани признања Косова и Метохије као независне државе и на потјерницу стави све који о Аутономној покрајини Косову и Метохију говоре као о држави Косово?