latinica  ћирилица
23/07/2021 |  14:26 | Аутор: СРНА

Од поноћи улазак у Србију за странце уз потврду о вакцинацији

Влада Србије донијела је одлуку да дозволи улазак у земљу грађанима 23 државе уз потврду о вакцинацији, прележаном ковиду 19, позитивном пи-си-ар или антигенском тесту.
Гранични прелаз  (Фото:Tanjug/Tanja Valič) -
Гранични прелаз (Фото:Tanjug/Tanja Valič)

Од вечерас у поноћ улазак у Србију само да потврдом о потпуној вакцинацији дозвољен је лицима из Грузије, Монака, Кипра, Либана, Молдавије, Сан Марина, Туниса, Хрватске и Словачка, саопштено је из Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије

У најскорије вријеме се очекује да и грађанима Јерменије, Сирије и Египта буде омогућен улазак у Србију само са потврдом о потпуној вакцинацији.

Лицима из 16 земаља од поноћи ће бити дозвољен улазак у Србији уз потврду о прележаном ковиду 19, позитивном пи-си-ар или антигенском тесту од којег није прошло мање од 14 дана или више од шест мјесеци.

То се односи на Луксембург, Андору, Шпанију, Аустрију, Бугарску, Грчку, Сан Марино, Словенију, Тунис, Турску, Хрватску, Румунију, Њемачку, САД, Швајцарску и Данску.

Ресорни министар Татјана Матић је поздравила ову одлуку, те напоменула да је девизни прилив од туризма повећан за 29,3 одсто у односу на прошлу годину, те да новом одлуком Владе може да се очекује још већи прилив страних туриста у Србију.