latinica  ћирилица
23/07/2021 |  14:48 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

ЖРК БОРАЦ: Циљ одбрана трофеја из прошле сезоне и добар наступ у Европи

Рукометашице Борца у наредној сезони желе да обране све трофеје освојене у недавно завршеним такмичењима, а да се у најбољем свјетлу представе на међународној сцени.
РК Борац - Фото: РТРС
РК БорацФото: РТРС

Бањалучанке су прошле године биле неприкосновене на сва три фронта, биле су најбоље и у шампионату и у Купу Босне и Херцеговине, али освојиле су и Куп Републике Српске. У сезони пред нама желе да понове те резултате, али и да на међународној сцени, гдје су за противника добили екипу Дунајске Стерде, направе запажен резултат.

-Нама противник по мјери. Њима је то први излазак у Европу, нама послије девет године. Мислим да смо добили противника са којим можемо да се такмичимо - истакао је директор клуба, Дарко Савић.

За предстојећу сезону екипа је већ претрпјела одређене промјене. Клуб је напустила Дарјана Вуклиш, а стигле су Кристина Миличевић и Лана Лончар. Сигурно је да ће бити још појачања до почетка сезоне, јер жеља је стручног штаба и играчица и добар резултат у Европи.

-Жеља свих нас у клубу је да прођемо у наредну рунду. Мислим да како су оне о нама већ изговориле много лијепих ријечи, сигурно да требамо бити максимално и одговорни, али и обазриви. Не смијемо давати олако изјаве, јер сигурно да нема слабих противника - рекао је тернер рукометашица Борца, Раде Унчанин.

Да би остварили зацтране циљеве, клубу је неопходна подршка прије свега, финансијска. Са појединим партенирима постоји дугогодишња сарадња која се наставља и даље.

- Да кажем да ћемо ми као компанија и даље бити уз овај клуб јер ово је заиста клуб који вриједи и прави одличн резултате. Много ми је драго и поносна сам што су наше бањалучанке сада на врху и што иду само узлазном путањом. Надам се да ће тако и остати - рекла је портпаролка М:тела, Милица Кондић.

- Женски рукометни клуб Борац, који је баш попут Феникса дигао се из пепела, пред расулом па је дошао сад до европских утакмица. Бема је поносни спонзор већ више година за редом. Ове године одлучили смо да помогнемо са 10 000 КМ у првој фази - истакао је директор творнице обуће "Бема", Маринко Умучевић.

Сада када имају финансијску подршку на рукометашицама је да се посвете обавезама на терену. До почетка такмичења имаће десетак припремних утакмица, а очекује их и први Свесрпски куп, гдје осим Борца из Републике Српске учествује и Мира из Приједора, те два клуба из Србије.