latinica  ћирилица
23/07/2021 |  15:24 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Наметање закона поражавајуће за једну земљу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ оцијенила је да је наметање закона у 21. вијеку поражавајуће за земљу која има парламенте на више нивоа, сходно распореду надлежности.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева сматра да одлука високог представник Валентина Инцка о наметању допуне Кривичног закона БиХ у вези са "негирањем геноцида" ставља у потпуно други план све оно што неки називају суверенитетом или европским путем БиХ.

- Сва та прича је поништена. Мотив и позадина овакве одлуке је нешто што нема добре намјере према Републици Српској и српском народу - истакла је Бурсаћева.

Бурсаћева сматра да је ово још један у низу покушаја да се октроише истина о грађанском рату у БиХ, на начин да се покрију неке чињенице које историјски и научно не одговарају стварном чињеничном стању.

- Наравно да зараћене стране имају свака своје виђење и зато је нама неопходно да трагамо за потпуном, суштинском истином, а то је научна истина - рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да би било добро да се забрани негирање истине, ако је то уопште могуће законом, јер је слобода говора и научног истарживања изнад покушаја законског регулисања такве материје.