latinica  ћирилица
23/07/2021 |  16:14 | Аутор: СРНА

Кришто: За БиХ није добро да ОХР намеће одлуке

Замјеник предсједника ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто рекла је да за БиХ није добро да високи представник намеће било какве одлуке, јер такве одлуке нису добре за БиХ, њену безбједност и стабилност.
Борјана Кришто - Фото: СРНА
Борјана КриштоФото: СРНА

Кришто сматра да законе треба да доносе политички актери у БиХ.

- Ако је БиХ држава, треба бити држава три конститутивна народа, а они се у њој требају одредити о њеној будућности и стабилности. Ово не води нечему што је добро и што је интерес БиХ - закључила је Кришто.

Она је додала да такве одлуке нису добре за БиХ и њен даљи пут.

- Искрено да кажем да сам изненађена да се то ради након протока одређеног времена када говоримо о затварању ОХР-а, преузимању одговорности, погледу на будућност и одговорност политичких представника који креирају и имају одговорност у БиХ.Такве одлуке и потези нису добри за БиХ - оцијенила је Кришто.

Кришто је навела да службено обавијештена од ОХР-а о наметању овог закона док је била на сједници Интерресорне радне групе за измјене изборног законодавства у БиХ.

Она је истакла да као правник врло добро зна како се доноси легислатива и да поштује одлуке судова.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".