latinica  ћирилица
23/07/2021 |  16:47 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Селаковић: Наметнуте одлуке никоме нису донијеле просперитет

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да наметнуте одлуке никоме нису донијеле никакав просперитет и да не вјерује да ће се то промијенити ни одлуком одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне закон којим се кажњава негирање геноцида.
Никола Селаковић  (Фото:Sputnik / Lola Đorđević) -
Никола Селаковић (Фото:Sputnik / Lola Đorđević)

Селаковић је послије састанка са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић у Београду рекао медијима из Српске да је на састанку изнио оно што је принципијелан и врло јасан став Србије, а то је да наметнута рјешења никоме ништа добро нису донијела.

Он је истакао да невјероватно изгледа и када то прича странцима, да у 21. вијеку постоји таква институција у Европи која може мимо воље легитимно изабраних органа власти да дјелује, намећући чак и законе у 21. вијеку.

- Наметнуте одлуке никоме ништа просперитетно и добро нису донијеле. Умјесто да се бавимо тиме како да свој регион западног Балкана стабилизујемо, економски ојачамо, оснажимо, својим свим грађанима, без обзира на вјерску, националну, етничку или било коју другу припадност, понудимо нову перспективу, бојим се да се овим удаљавамо од тога - закључио је Селаковић.