latinica  ћирилица
23/07/2021 |  17:00 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Додик: Синхронизовани напади на Српску и Србију (ВИДЕО)

Очигледно је да је све ово синхронизовано што се дешава и нападима на предсједника Србије Александра Вучића, смањујући његову преговарачку позицију за рјешавање проблема Косова и Метохије, ударима који долазе и са стране и изнутра, многим лажима које су се доказали према њему у прошлости. Да на причам према мени и људима у Републици Српској, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, коментаришући одлуку Валентина Инцка о наметању закона о забрани негирања геноцида.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Очигледно да постоји синхронизована активност. Погледајте шта је изјавио Шаровић, да је Република Српска крива што је Инцко наметнуо закон. То стварно све треба поднијети. Ако неко овдје мисли да је то тако, онда смо изгубили сваку врсту приче о свему - нагласио је Додик.

Према његовим ријечима Србија са Александром Вучићем никада није била стабилнија.

- Те многе лажи које су доказане у прошлости као такве према њему су уперене зато што се Србија успјела са њим на највиши ниво српског становишта, што је стабилна, напредује на економском и сваком другом плану, што је фактор мира, дијалога и сарадње у региону и што помаже Србе и изван Србије - рекао је Додик.

Он је нагласио да је и сам годинама био изложен сталним подвалама, нападима, притисцима, који трају и данас.

- Када нас притишћу да ми преузмемо од Нијемаца "штафету геноцидности", што је историјска перверзија, јер смо ми у прошлом вијеку доживјели два геноцида и највеће етничко чишћење у Европи након Другог свјетског рата - рекао је Додик.

Додик је поручио да су Срби поново на тапету.

 

- Мени је јасно да су Срби поново на тапету, и Србија и Република Српска. Треба да се окупимо и заједно се одбранимо од тих напада - поручио је Додик.

Он је нагласио да је Тужилаштво БиХ давно оспоравано из институција Републике Српске.

- Оно не постоји у Уставу. То је правно насиље. А докле ће постојати, док га ми не одбацимо - истакао је Додик.

Извор: РТРС/СРНА