latinica  ћирилица
23/07/2021 |  17:04 ⇒ 17:10 | Аутор: sputniknews.com

Вулин: Инцко је ријешио да се освети свим народима у БиХ

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин данас је, реагујући на одлуку одлазећег високог представника међународне заједнице у БиХ Валентина Инцка да наметне забрану негирања геноцида, поручио да се истина не може наметнути законом и да је Инцко ријешио да Србе "ућутка" и забрани им да говоре истину о грађанском рату у БиХ.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- На самом крају мандата, Инцко је ријешио да се освети свим народима у БиХ и да земљу коју није заволио, нити је било чиме добрим задужио, узнемири и подстакне расправе и подјеле - навео је Вулин у писаној изјави.

Он је упитао и шта ће се десити ако милион Срба из Републике Српске потпише петицију у којој свједочи да геноцида није било, хоће ли сви ићи у затвор и како ће се звати затвор у коме ће за истину страдати милион Срба.

- Да ли ће се тај затвор звати БиХ? Да ли се забрана свједочења истине односи само на Србе у БиХ, да ли ће на Интерполовој потјерници завршити и Срби из Србије и сви други слободномислећи људи који не признају оно чега није било? И да ли ће овај закон послужити за коначни обрачун са Александром Вучићем и свима нама који не дамо да Срби постану народ геноцида? - пита Вулин.
 
Такође, пита и шта ће рећи Инцко и они који га подржавају, ако Србија донесе закон о забрани признања Косова и Метохије као независне државе и на потјерницу стави све који о Аутономној покрајини КиМ говоре као о тзв. држави Косово.

- Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити, или спријечена, или игнорисана - навео је Вулин.