latinica  ћирилица
23/07/2021 |  18:18 | Аутор: РТРС

Чавић: Скандалозна и неприхватљива одлука

Скандалозна и неприхватљива одлука Валентина Инцка, поручио је Драган Чавић, предсједник НДП-а и бивши предсједник Републике Српске.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

- Инцко долази из земље чији је предсједник Аустрије Курт Валдхајм био припадник и командовао нацистичким трупама које су убијале нашу дјецу по Козари. То је саставни дио кулутуре земље из које Инцко долази да треба наћи жртву у Европи и прикачити етикету која није ниједном народу прикачена онима који су у правом смислу  направили геноцид у 2. свјетском рату - нагласио је Чавић за РТРС.

Он је коментарисао и ратна дешавања од 1991. до 1995. године.

- Величање Насера Орића, Атифа Дудаковића, Алије Изетбеговића и свих њихових крволока који су који су без икакве дилеме направили крвопролиће и страшне злочине по БиХ. Е то неће бити кажњиво. Потпуно накарадно! Иза овога слиједи оно што се дешавало 1914. године у Аустроугарској до 1918. Велеиздајнички процес. Имамо споменике, а изгледа да ћемо имати и нове споменике - рекао је Чавић.

Чавић поручује да српски народ никако да се ријеши тог притиска.

- Народ који се борио за своју слободу и сачува од покоља НДХ. И биће нормално у овој земљи да се улице у градовима назову по усташким кољачима Будаку и сличнима, и то није кажњавано а кажњиво је говорити о Радовану Караџићу и Ратку Младић. Ово је политика апсолутне пристрасности и неприхватљива за све Србе. Једини одговор на ово је одговор свих политичких српских представника да је ово неприхватљиво и непримјењиво - додао је Чавић.