latinica  ћирилица
24/07/2021 |  07:26 ⇒ 07:26 | Аутор: РТРС

Прва СДС: Инцко осветнички намеће своју вољу

Прва Српска демократска странка сматра да је Валентин Инцко каприциозно и осветнички одлучио да своју вољу натури Републици Српској и српском народу у Републици Српској и Федерацији БиХ, како би звоно геноцидности са Њемачке и њеног трећег рајха објесио о врат Србима, саопштено је из ове странке.
Прва СДС - Фото: РТРС
Прва СДСФото: РТРС

Саоопштење преносимо у цијелости:

Суштина његовог покушаја није у кажњавању одобравању, негирања или умањивања злочина проотив човјечности и ратних злочина који су извтршени према припадницима других вјера, расе, боје коже, националне или етнмичке припадности или другог поријекла.

Суштина је у прикривеној,а опет тако очигледној, тврдњи да је у Сребреници почињен геноцид над Бошњацима ид на није допуштено испитивати тај злочин, утврђивати околности под којима је учињен, утрврђивати психичке везе изнеђу злочина над Србима у Подрињу и злочина у Сребребници, утврђивати број самовољно убијхених ратнијх заробљеника и цивила, као и све друге релевантне околности под којима је тај ратни злочин учињен. Суштина Инцкове подмуклости је у томе да се сваком Србину зачепе уста и да сваки такав говор усмјерен на тражење истине о ратном злочину над Бошњацима у Сребреници прописивањем драконских казни. Суштина је да се забрани истраживање и пропитивањеистиниотости тзв. судске истине о члињеницама коју је утврдио Међународни кривични трибуинал за бившу Југославију и његових правних схавтања о злочину гениоцида и тзв- злочиначком удруживању.

Прва Српска демократске странка противи се сваком подржавању, оправдању или умањењу ратних злочина и злочина против човјечности и других злочина који су почињени од билокога у грађанском рату у бившој Босни и Херцеговини. Међутим, Прва српска деморкатска странка истиче да су гоњени скоро једино Срби, иако се зна да су исте талве злочине чинили и поједини Хрвати и Муслимани-Бошњаци, Међутим они нису кривипно прогоњени и оптуживани, па за њих нема судске истине. И она никада неће ни бити утврђена бчагодарећи поступцима домаћих власти, међународних кривичних трибунала и бројних душебрижника БиХ и Бошњака и Хрвата. Шта ћемо са тим злочинима, Инцко, који нису доживјели свој судски епилог? Шта ћемо са бројним пријавама и вјеродостојним доказима којичаме у ладицама малочас поменутих актера, Инцко? То за Инцке и ине није дискриминација, већ провођење пресуде која је Србима била написана прије 1991. и 1992. године, само сада другим средствима.

Прва српска деморкатске странка истиче да геноцид који је дефинисао Међународни кривични трибуинал за бившу Југославију није исти онај који је примјењиван у Нирнбергу и Токију и који је одређен Конвенцијом о спречавању и кажњавању злоћина гхеноцида. То нису исти геноциди. Зато ратни злочин у Сребребници није геноцид у смислу поменуте Конвенције и одлука трибуинала у Нирнбергу и Токију. "Геноцид" тзв. Хашког трибинала смишљен је само за Србе, за њихову криминализацију, стигматизацију, историјску осуду и доношење нових санкција нза такву геноцидност! Зато Прва Српска деморкатскер странка јасно каже Инцку и инима који су писали текст тзв. "закона" о измјенама и допунама Кривичног законика БиХ да је у Сребреници извршен неприхватљив ратни злочин, али не и геноцид какав у виду има

мерђународно шправо и међуанродно кривично право, Ова странка ће то и да понови када поменути тзв. „закон“ наводно „стипи на пшравни снагу. Инцку и инима преставницима других држава и међуанродних оргаизација кажемо да тако више не може: не можете нас више безмерно понижавати, унижавати, деградирати, третирати као народ и људе другог "геноцидног" реда, не можете нас више плашити и произвољано и самовољно кажњавати- доста је било! То не прихватамо!!!

Позивамо све парламентарне и ванпарламентарне политчке странке у Републиџци Српској, све народне посланике у Народној скупштини Републике Српске, Владу, све представнике Републике Српске у органима БиХ на јединствен, политчки борбен, снажан, упоран и несаолимив отпор овом понижењу и самовољи Валентина Инцка и оних који га подржавају. Позивамо организације цивионог друштва у Републици Српској да нам се придруже у овом отпору, ради наших предака, ради нас самих и наших потомака и ради бољих односа у БиХ. Позивамо све грађане да учествују у овом политичком , правденом и рационалном српском отпору против злоупотребе и "штимања" кривичног дјела геноцида у политичке сврхе а ради трасирања будућих рјешења на штету Срба и Републике Српске за које се лажно тврди да су ппочинили геноцид. Доста је са тим!

Прва Српска демократска странка је увјерена да је задњи час за јединствен отпор, спас истотријске части Срба у Републици Српској и њихових нациионалних права.