latinica  ћирилица
24/07/2021 |  08:10 | Аутор: СРНА

Нема посебних ограничења у саобраћају

На путевима у Републици Српској и Федерацији јутрос се вози без посебних ограничења, осим на дионицама на којима се изводе радови, а задржавања на граничним прелазима нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука: Саобраћај - Фото: РТРС
Бањалука: СаобраћајФото: РТРС

Радови су актуелни на магистралним путним правцима на подручју Добоја гдје је у току градња ауто-пута, затим Бањалуке, Котор Вароша, Дервенте, дионици Милићи-Власеница-Хан Пјесак и Власеница-Тишћа, Добро Поље-Миљевина, те у тунелима Чемерно /Брод на Дрини-Врба/, Чиљеговићи /Лапишница-Љубогошта/, Стамболчић /Пале-Подграб/ и Угар /Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ/.

Измјене су актуелне и у насељу Рамићи на раскрсници магистралног пута Ивањска–Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај.

На регионалним путевима ради се на дионицама Тедин Хан-Криж /граница Републике Српске иФБиХ/, Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Стари Мајдан и Ламовита и Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица вози једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум-Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Путним правцем Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па се возачима скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због радова на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На ауто-путу је у току реконструкција силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници због чега се саобраћа успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ због чега се од 20.00 до 5.00 часова наредног дана саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија /дионици Симин Хан-Цапарде/, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Из АМС подсјећају да се у Бањалуци сваке суботе до 30. августа са почетком од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова часова затвара саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Трга српских владара до Улице Марије Бурсаћ. Тај дио је у том периоду пјешачка зона.