latinica  ћирилица
24/07/2021 |  11:27 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Инцков и задатак ОХР-а немогућа мисија

Удружење "Част отаџбине" сматра да је одлука одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка о наметању допуна Кривичног закона о "забрани негирања геноцида у Сребреници" убитачан корак уназад и да је његов и задатак ОХР-а - нестанак Републике Српске немогућа мисија.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

Из овог удружња, које чине пензионисани генерали и официри Војске Републике Српске, су подсјетили да је Инцко поднио оставку, али да га то није спријечило да донесе одлуку која БиХ гура у понор, а објелодањује његово, како су навели, "криминално дјеловање".

Удружење оцјењује да су "бонска овлашћења" враћена на политичку сцену искључиво ради разградње и нестанка Републике Српске, те да је пажљиво биран тренутак доношења Инцкове одлуке, послије објављивања налаза Независне међународне комисије за Сребреницу, који се своди на то да је у Сребреници био злочин, а не геноцид.

- Циљ је да се верификује насиље и онемогући било какво цивилизацијско деловање, те настави са потврдом бошњачког мита о Сребреници - истакли су из Удружења, чије је сједиште у Београду.

Некадашњи генерали и официри ВРС су нагласили да је дошао тренутак саборности српског народа са циљем борбе за истину и Републику Српску, те да је државатворна политика српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика обавеза свих политичких странака и државних институција, као и сваког појединца како би се успјело.

- На свима нама је велика одговорност, када морамо бити озбиљни, дрско одлучни у очувању српског народа и Републике Српске - нагласили су из Удружења "Част отаџбине" и оцијенили да се још једном показало колико је политика СДА погубна за сва три народа у БиХ.

Како су напоменули, постојала је могућност да се укидањем ОХР-а и високог представник сви заједно у БиХ ослободе међународног протектората и крену путем просперитета, али је тај трачак свјетлости угасила "немјерљива мржња Изетбеговића /Алије и Бакира/ и СДА према српском народу и њихова фанатична жеља за исламском државом у срцу Европе".

У саопштењу се додаје да су напади на генерала Ратка Младића у ствари напади на српски народ, јер тиме желе да се заборави нецивилизацијско дјеловање НАТО и западних земаља при нападу на Србију и Републику Српску.