latinica  ћирилица
24/07/2021 |  13:27 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Важна промоција Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла да су Републици Српској потребни окупљање, јединство и опредијељеност да се заједнички ради на рјешавању политичких, економских и финансијских изазова и често политичких оспоравања.
Предсједница Цвијановић у Пелагићеву - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић у ПелагићевуФото: РТРС

- Ми смо сви свјесни разних изазова, политичких, економских, финансијских, често политичких оспоравања која иду према Републици Српској и да би се свему томе одупријели треба нам ово што видимо данас овдје, окупљање, треба нам јединство, опредијељеност да радимо за Републику Српску, да је волимо и чувамо и покушавамо и успијевамо сваке године направити помак напријед - поручила је Цвјановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Отварајући Гастро фестивал у Пелагићеву, она је навела да је промоција Републике Српске важна на сваки могући начин, па и оваквим окупљањем.

- Свако наше окупљање показује да ми знамо зашто то радимо, да смо људи добре воље и да надасве цијенимо када смо заједно и окупљени око заједничких циљева - рекла је Цвијановић на свечаном отварању манифестације "Гастро сусрети" на језеру у Пелагићеву која се традиционално одржава у оквиру "Илинданске свечаности" у организацији општине.

У својој другој посјети овом гастро фестивалу, Цвијановић је оцијенила да је он прерастао локални значај и да окупља људе из свих крајева Републике Српске да се друже, окупљају, покажу специјалитете, промовишу своје крајеве, као и да сви заједно промовишу Српску.

Предсједница Цвијановић у Пелагићеву (Фото: РТРС)

- Читав низ година Влада Републике Српске и кабинет предсједника Републике помаже све наше општине широм Српске и у Пелагићеву смо реализовали низ важних пројеката, а опредијељени смо да тако и наставимо - најавила је Цвијановић и рекла да ће ускоро бити изграђен и вртић.

Она је изразила задовољство окупљањем након тешких годину и по дана смањених контаката и рада у другачијим условима због вируса корона.

- Институције Републике Српске су у тој тешкој години показале способност да функционишу, да се одупру изазовима и да их рјешавају, а наше локалне заједнице су далеко безболније прошле кроз кризу управо захваљујући интервенцији Владе Републике Српске која је надомјестила сва недостајућа средства - истакла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, локалне власти треба да пажљиво ослушкују потребе грађана у свакој мјесној заједници, јер се кроз изградњу од најмање средине навише гради и јача цијела Република.

- Уз нашу опредијељеност да радимо и да градимо бољу и јачу Републику Српску, да се окупљамо и да излазимо из сваке кризе јачи, као што смо изашли јачи из ове кризе, показујемо свој капацитет као Република - оцијенила је Цвијановић.