latinica  ћирилица
24/07/2021 |  15:06 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Вулић: Инцко је амеба, а не човјек

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да Валентин Инцко није човјек, већ амеба, а БиХ није држава, већ протекторат и експеримент дијела међународне заједнице, те да је то већ општепознато.

- Такође, општепознато је и да Представнички дом једини може да доноси законе, а у квази држави протектор Валнетин Инцко се ставља изнад парламента. Логично је да се онда постави питање чему избори, чему Представнички дом, чему воља бирача кад је један освједочени србофоб изнад државе и изнад народа. Нека иде у своју Аустрију па нека покуша да се постави изнад свега - рекла је Вулићева.

Она је рекла да србофоб Инцко, подржан од својих ментора, у 21. вијеку ускраћује основна људска права, право на мишљење, право на слободу изражавања.

Вулићева је констатовала да је велику панику и страх код значајног дијела међународне заједнице изазвао извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији јер истина је почела излазити на видјело.

- Да има истинске најмере да се ријеши судбина свих страдалих у БиХ, урадила би се ДНК анализа у свим гробним мјестима и на Зејтинлику, али и у Поточарима и то би радили форензичари и патолози. Tада бисмо знали праву истину, а не такозвану 'истину' коју сервира ОХР и слуге међународне заједнице - рекла је Вулићева.

Она је навела да је у трагичном сукобу од 1991. до 1995. године страдало 35.000 Срба и 30.000 Бошњака и упитала - па, зар сее онда геноцид није десио и над Србима?

Коментаришући реакцију Мирка Шаровића на наметнуту Инцкову одлуку, Вулићева је рекла да то не заслужује никакав коментар осим жаљења.

- Жалосно је колико је тај човјек уцијењен од амбасада и политичког Сарајева да му је све прече од Републике Српске. Једино што он смије да каже то је да је Милорад Додик крив и што је сијед, што сунце грије, киша пада, Додик му је крив и када он гласа за приједлоге Клуба СДА, иако СНСД сматра да то није интерес Републике Српске. Дајем шансу састанку, па ћемо видјети како ће се Шаровић понашати, али чињеница је да он мора на редовне консултације у Сарајево - рекла је Вулићева.

Она је истакла да владајућа коалиција у Републици Српској има и знање и моћ и снагу да настави путем развоја и самосталности без било каквих тутора, подсјетивши да је Српска кренула правим путем оног трена када је Додик дошао на чело Владе и забранио слање дневног реда за сједницу на одобрење високом представнику.