latinica  ћирилица
24/07/2021 |  19:16 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Борац сутра дочекује Леотар

Фудбалери бањалучког Борца сутра дочекују екипу Леотара у оквиру другог кола М:тел Премијер лиге.
Прес конференција ФК Борац (Фото: ФК Борац) -
Прес конференција ФК Борац (Фото: ФК Борац)

Тренер Бањалучана рекао је да је Борац фаворит али да је Леотар дошао да тражи своју шансу.

- Леотар је ушао у лигу и има своје проблеме, али су славили у Бијељини. Претпостављам да ће и у Бањалуку доћи да се бране и траже своју шансу из контри. Фаворити смо и уз прави приступ ми ћемо се све питати и освојити три бода која нас занимају. Поштујем екипу Леотара, играо сам тамо, волим Требиње као град али ми смо шампиони државе и то требамо потврдити. Драго ми је да су се окупили око Леотара и увјерен сам да ће они бити још јачи након полусезоне и да ће изборити опстанак - рекао је Максимовић.

Играч Дино Ћорић, истиче да екипа мора да се окрене наредним обавезама.

- Добро је што нам нови меч долази брзо. Долази нам Леотар, слиједи ново доказивање. Пораз у Белфасту боли, али из тог пораза требамо изаћи још јачи. Уз прави приступ и навијаче можемо доћи до побједе - истакао је Ћорић.

Шеф стручног штаба Борца још једном се осврнуо на меч у Белфасту.

- Морам да се вратим назад… Ми смо у узорку од 15 првенствених утакмица побиједили на 11, имали 3 ремија и једну изгубили, од Вележа, тако да играчима не могу нешто да замјерим због једног пораза. Горак је, лош и није смио да се деси. Међутим, није проблем због те једне утакмица, већ једноставно, не смијемо себи ово да дозвољавамо јер имамо огромно искуство. Оно што је мени битно као тренеру у тим разговорима је кад се хвалимо – хвалимо се, али морамо да будемо спремни да примимо и критику кад није добро. Мораш изаћи јачи и бољи. Спорно је то што смо против Клужа да смо нешто помислили, али ми константно морамо да будемо на том нивоу да не би имали проблема које су у нашем рангу, а да не кажем које су можда и испод нас. Тако је и за Леотар, наравно! Ако не будемо имали приступ као против Клужа, имаћемо проблема и са Леотаром, то је суштина приче! Не омаловажавам Леотар, али не можеш никога побиједити ако не даш 100 посто себе. Мора да буде јединство и играча и тренера и управе, то ја говорим! То мора да буде јер смо из јединства дошли до тих ствари и то је дошло на тај ниво и ја апелујем од свих, прво од себе, да се свако фокусира на свој посао и то је моја порука - закључио је Максимовић.

Утакмица Борац – Леотар игра се у недјељу на Градском стадиону у Бањалуци са почетком у 21.00 час.