latinica  ћирилица
25/07/2021 |  11:44 | Аутор: РТС

Спаљено 1,4 тоне марихуане, Вулин поручио да ће се хапсити и за "џоинт "(ФОТО)

Више од 1,4 тоне заплијењене марихуане уништено је у Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу.
Уништавање дроге у Обреновцу (Фото: МУП Србије) -
Уништавање дроге у Обреновцу (Фото: МУП Србије)

Поступак уништавања 1.458,2 килограма дроге спровела је Комисија за контролу поступка уништавања одузетих психоактивних контролисаних супстанци Владе Републике Србије, чији је предсједник начелник Службе за борбу против дрога, а чланови су представници Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља, Министарства заштите животне средине, владине Канцеларије за борбу против дрога и Управе царина.

Спаљивању су присуствовали и представници Вишег суда у Пироту и Вишег јавног тужилаштва у Пироту, саопштио је МУП Србије.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да је држава одлучна у својој борби против нарко-дилера и додао да дрога која се заплијени заврши у термоелектрани гдје се и уништи.

Према његовим ријечима, лаке и тешке дроге не постоје. Вулин је поручио да ће се хапсити и они који продају један џоинт и они који продају килограме дроге. 

- У Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу уништено је 1,4 тоне марихуане коју су припадници полиције заплијенили. Нема већег отрова од дроге. Сви који трују нашу дјецу заслужују да робијају. Пошто немају савјест да их казни, казниће их држава - изјавио је Вулин.

Уништавање дроге у Обреновцу (Фото: МУП Србије)

Како је поручио, хапсиће се за један "џоинт", као што ће полиција хапсити и за килограм дроге.

- Нема разлике и нема малих и великих дилера. Сваки ситни дилер, свака самопроглашена пјевачка звезда, свако ко продаје дрогу биће предмет нашег рада и даћемо све од себе да га ухапсимо и предамо правосуђу. Залажем се за промјену политике према трговцима наркотика и за што оштрије санкције за сваког од њих, а посебно за оне који дрогу продају малољетницима или млађим пунољетницима, за мене је то покушај убиства - нагласио је Вулин.

Вулин је додао да док је Александар Вучић предсједник Србије, а он министар полиције, марихуана неће бити легализована.

- Родитељи, чувајте дјецу, то држава не може за вас, а ја ћу дати све од себе да свако ко продаје наркотике заврши иза решетака на што дужи период - закључио је Вулин.