latinica  ћирилица
25/07/2021 |  11:46 | Аутор: СРНА

Путин: Константно и успјешно унапређивање морнаричког оружја

Русија константно и успјешно унапређује морнаричко оружје и може да уочи било ког непријатеља и зада непосредан ударац уколико је то потребно, изјавио је руски предсједник Владимир Путин пред почетак данашње Главне морнаричке параде у Санкт Петербургу.
Владимир Путин (@KremlinRussia) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia)Фото: Тwitter

Путин је рекао да је Русија заузела важно мјесто међу водећим поморским силама у најкраћем могућем року, након што је прешла пут развоја од скромног малог чамца "Петар Велики" до моћних океанских поморских бродова и нуклеарних подморница.

Путин је подсјетио да је Русија изградила ефикасну поморску авијацију кратког и дугог домета, произвела поуздане приобалне системе противваздушне одбране и најновије хиперсонично прецизно оружје којем нема равног у свијету и које се константно и успјешно побољшава.

Према његовим ријечима, руска ратна морнарица данас има сав могући потенцијал за поуздану заштиту Русије и њених националних интереса, јавио је ТАСС.

- Имамо способност да уочимо било ког копненог, подводног и ваздушног непријатеља и задамо неизбјежан ударац, уколико је то потребно - поручио је Путин.

Парада ће се одржати данас на ријеци Нева, а учествоваће укупно 18 борбених бродова и пловила.

Русија обиљежава Дан морнарице посљедње недјеље у јулу сваке године.