latinica  ћирилица
25/07/2021 |  12:08 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Саобраћајна несрећа у Хрватској, погинуло 10 људи (ВИДЕО)

Девет путника и један возач погинули су у саобраћајној несрећи која се догодила јутрос на ауто-путу код Славонског Брода, а 44 људи је повријеђено, рекао је Дамир Трут, шеф Цивилне заштите у Хрватској.

Трут је навео да су путници, повријеђени приликом слијетања аутобуса, примљени у Општу болницу у Славонском Броду гдје им је пружена здравствена медицинска скрб.

- Од тих 44, осам је теже повријеђено, до сада је четверо оперисано, , а остали су на обрадама - рекао је он.

Према његовим ријечима, један возач и 14 путника привремено су смјештени у полицијској станици и чекају смјештај у објект који ће им осигурати Бродско-посавска жупанија.

Трут је навео да је у аутобусу, који је био са Косова, било 67 путника и два возача, од којих је један погинуо.

Он је рекао да је у аутобусу било и дјеце, али није могао да каже да ли су повријеђена.

Јутарњи лист наводи незванична сазнања да је у аутобусу било четверо малољетника, а нико од њих није повријеђен.

Полиција је јутрос око 6.20 часова добила дојаву да се на ауто-путу код Славонског Брода, у близини наплатних кућица на јужној коловозној траци, догодила саобраћајна несрећа у којој је аутобус слетио са коловоза.

У несрећи је најмање 10 особа смртно страдало а више десетина људи је повријеђено, саопштила је полиција која утврђује околности под којим се догодила несрећа.

Трут је рекао да је колона возила, због затварања дионице ауто-пута, дугачка неколико километара.

Један број путника се преусмјерава, а полиција је потврдила да ће у року од пола сата до 45 минута бити отворена једана трака према Липовцу.