latinica  ћирилица
25/07/2021 |  15:57 ⇒ 16:26 | Аутор: СРНА

Откривен камп за узгој марихуане; Ухапшена четири лица (ФОТО)

Гранична полиција провела је највећу акцију против злоупотребе дроге у којој је у Великој Кладуши откривен камп за производњу и узгој марихуане са 6.000 стабљика, а четири лица су ухапшена.
Откривен камп за производњу и узгој марихуане - Фото: СРНА
Откривен камп за производњу и узгој марихуанеФото: СРНА

Хапшења су обављена јутрос у акцији "Ескобар" у којој је откривен намјенски изграђени камп са око 6.000 стабљика индијске конопље. Дрога се дистрибуисала на тржишту БиХ и ЕУ.

У акцији, која се одвијала под надзором Тужилаштва БиХ, учествовало је 110 полицијских службеник, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је важност ове оперативне акције и захвалио свима који су учествовали да би се реализовала до сада највећа и најсложенија акција разбијања организованих криминалних група које се баве узгојем и неовлаштеним прометом опојних дрога.

Акцију је спровео Одсјек за прикривене операције Централне истражне канцеларије Граничне полиције БиХ, уз подршку Јединице за специјалну подршку Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, а ради специфичности ситуације подршку је пружио и МУП-а Хрватске.

Откривен камп за производњу и узгој марихуане (Фото: СРНА)

Галић је захвалио свима за максималну ангажованост и вишемјесечну истрагу уз кориштење посебних истражних радњи.

Гранична полиција је у саопштењу истакла максималну ангажованост у континуираној борби против сваког облика прекограничног криминала, као и да биљежи изврсне резултате рада, упркос свим проблемима и изазовима с којима се суочава.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да ће четири ухапшена лица у законском року бити доведени и предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

И Тужилаштво БиХ је истакло да је на подручју Велике Кладуше реализована пљенидба велике количине марихунана и откривени специјално направљени капацитети за узгој дроге, која је кријумчарена на илегалном нарко-тржишту у БиХ, као и у земљама ЕУ.

У реализацији ове опсежне акције остварена је сарадња са партнерским институцијама Хрватске, наглашено је из Тужилаштва БиХ које, како додају, заједно са партнерским институцијама и агенцијама у БиХ, региону и ЕУ предузима активности у више предмета у борби против неовлаштеног промета опојнх дрога у великим количинама.