latinica  ћирилица
25/07/2021 |  16:55 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

Панорамска вожња шестосједом за одбојкашку репрезентацију Србије

На Јахорини је данас организована панорамска вожња шестосједом за мушку одбојкашку репрезентацију Србије, који се на Палама припремају за предстојеће 32. Европско првенство.
Одбојкаши Србије на Јахорини - Фото: СРНА
Одбојкаши Србије на ЈахориниФото: СРНА

Панорамској вожњи данас у присуствовали и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Ћосић је изразио задовољство што су одбојкаши могли да се упознају са туристичким и сваким другим капацитетима Јахорине, те што је општина Пале већ неколико година домаћин и мушкој и женској репрезентацији Србије у одбојци.

"Јахорина ће дефинитивно бити мјесто на којем ће се обављати припреме и других клубова и репрезентација. Ово је прилика да промовишемо и тај вид спортског туризма, који омогућава врхунским спортовима да се у идеалним условима припремају за велика такмичења", додао је Ћосић.

Југовић је изразио задовољство што су у склопу припрема репрезентативци Србије гости ове локалне заједнице, те да је то доказ да Пале и град Источно Сарајево имају услове за спорт, што треба искористити.

- Желимо да се репрезентативци угодно осјећају и остваре што бољи резултат на предстојећем такмичењу. Сигурно је да не мањка гостопримства, што су и сами репрезентативци могли да осјете начином на који су их дочекали грађани Пала - рекао је Југовић.

Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић је дугогодишњу сарадњу одбојкашких савеза Српске и Србије, те додао да имају и дефинисане активности за наредни период.

- Централни садржај у овом тренутку су припреме мушке одбојкашке репрезентације Србије на Палама. Сви смо задовољни и срећни због тога што се одбојкашки савез Србије већ неколико година припрема на Палама, што им се на неки начин и посрећило - рекао је новинарима Поповић.

Селектор репрезентације Слободан Ковач подсјетио је да се већ четврти пут одбојкашка репрезентација Србије припрема за велика такмичења на Палама јер су одлични услови.

- Пробаћемо максимално да искористимо те одличне услове за физичке припреме јер нас очекује Европско првенство гдје бранимо титулу. Много је теже одбранити него освајити. Одабрали смо да дођемо овдје јер нам домаћини дају велику подршку и огромну позитивну енергију да направимо што бољи резултат - додао је Ковач.

Ковач је изразио наду да ће ускоро бити организовано нешто како би репрезентација Србије у одбојци могла да игра у Републици Српској.