latinica  ћирилица
25/07/2021 |  17:47 | Аутор: СРНА

Проваљено у три повратничке куће, штета велика

Проваљено је у три повратничке куће у насељу Стог у федералној општини Завидовићи и украдена је бијела техника, алат и други предмети, а на објектима причињена значајна материјална штета.
Полиција ФБиХ - Фото: klix.ba
Полиција ФБиХФото: klix.ba

Један од оштећених Мирко Блашковић рекао је Срни да је поред његове и куће покојног оца проваљено и у кућу породице Лукић.

Блашковић је истакао да је штета огромна јер су, између осталог, украдени фрижидери, бијела техника, ситни и крупни алат, а у унутрашњости куће и помоћних објеката причињена знатна оштећења.

Он је навео да су провалници користили сјекире и друге подесне предмете с обзиром да је кућу заштитио блиндираним вратима, као и прозоре у приземљу, али да је све то очито неуспјешно.

Провале је, како је навео, извршило више лице, највјероватније, синоћ, а полиција је данас обавила увиђај.

Како је додао, провалници су били прилично "сигурни у себе" с обзиром на то да се куће налазе непосредно поред пута.

Блашковић је рекао да је ово "кап која је прелила чашу" и да све мање вјерује у безбједност личне имовине, упркос неубједљивим обећањима и увјеравањима полиције да предузимају све да се спријече овакве ситуације.

Предсједник Завичајног удружења Завидовићани са сједиштем у Добоју Зоран Благојевић осудио је ово што се догодило у Стогу и изразио жаљење због константних напада на српску повратничку имовину.

Према његовим ријечима, ово удружење је у претходном периоду организовало низ састанака са представницима локалне власти у Завидовићима и полицијским структурама како би се заштитила повратничка имовина и повећала присутност полиције, али је очито да нема резултата.