latinica  ћирилица
25/07/2021 |  19:12 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Град Добој расписао пети позив младим брачним паровима (ВИДЕО)

Град Добој расписао је пети позив младим брачним паровима који желе да дођу до стана уз суфинансијску подршку града.
Станоградња у Добоју - Фото: РТРС
Станоградња у ДобојуФото: РТРС

До сада су подијељена 54, од планираних 100 станова а град већ сада размишља да пројекат настави.

По пети пут град Добој расписао је позив младим брачним паровима да стан за породицу купе уз њихову подршку . Млади на тај начин јефтиније долазе до стана, а град им пружа могућност да Добој одаберу за мјесто живљења.

 Борис Јеринић градоначелник Добоја каже да је већ обезбијеђено 19 стамбених јединица које чекају своје власнике.

- Наше опредјељење је да град Добој буде пуна подршка младим људима - истиче Јеринић.

- За неки од модела куповине стана који су на располагању до сада су се одлучила 54 млада супружника. Кључеве су недавно добили и Валерија и Срђан Макрић. Изабрали су модел у којем град плаћа 70 а они 30 одсто вриједности стана.

- Добили смо стан од 53 квадрата, двособан, изашао нас је око 25.000 КМ тако да смо задовољни, завршили смо једно поглавље у животу - каже Макрић.

 Од првобитне идеје из 2019. о суфинансирању 100 станова град размишља и корак даље.

- Послије овог петог позива ја сам сигуран да ће бити и шести и да ћемо вјероватно ићи са одлуком о још 100 станова за младе брачне парове - напомиње Јеринић.

Грађани Добоја одушевљени су овим потезом Градске управе истичући да је ово лијеп гест и добра помоћ за младе брачне парове.

Да би конкурисали за стан брачни парови морају бити млађи од 30 година, да немају некретнине и да су брак закључили послије 11.септембра 2019. Тада донесена скупштинска одлука предвиђа власништво над станом и прије истека рока од 20 година ако парови добију треће дијете ,што уједно подстиче и наталитет.