latinica  ћирилица
25/07/2021 |  19:55 ⇒ 20:40 | Аутор: СРНА

Епископ Фотије: Ако је Бог са нама, ко ће против нас

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије изјавио је данас да је посљедњим политичким дешавањима у БиХ угрожен српски идентитет и позвао Србе на јединствено дјеловање са поруком - ако је Бог са нама, ко ће против нас.
Епископ Фотије - Фото: СРНА
Епископ ФотијеФото: СРНА

- Једино заједно и окупљени можемо изаћи као побједници из свих невоља - оцијенио је владика.

Бесједећи у манастиру Светог Николе у Етно селу "Станишићи" у Бијељини на празник Иконе Богородице Тројеручице, епископ Фотије је пред мукама српског народа призвао силу Божију, говорећи да је православни народ често у историји изгледао побијеђен и поражен, као Христос разапет на Крсту који је у том тренутку изгледао као најбеспомоћнији човјек, али је трећег дана устао из мртвих.

- Они који нас прогоне и који нас распињу на разне начине, силници и моћници овога свијета, сва сила им је низашта, јер се спасава само вјера која кроз љубав дјела - поручио је владика Фотије.

Према ријечима епископа, видјело се то недавно у Црној Гори када је пред народом у литијама и пред силом Божијом пала неправда као кула од карата, објављено је на сајту Епархије зворничко-тузланске.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".