latinica  ћирилица
25/07/2021 |  21:49 ⇒ 26/07/2021 | 12:22 | Аутор: СРНА

Приједор: Одржан четврти хуманитарни турнир "Тројка из блока" (ВИДЕО)

Хуманитарна организација "Срби за Србе" организовала је вечерас хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки "Тројка из блока" на теренима Гимназије "Свети Сава" током које су прикупљана финансијска средства за три породице у Приједору.
Приједор - хуманитарни турнир - Фото: СРНА
Приједор - хуманитарни турнирФото: СРНА

Члан ове хуманитарне организације Душко Каурин рекао је новинарима да је сав приход од спонзорстава, као и од котизација за учешће на турниру и појединачних донација намијењен за помоћ породици Алексић из Гареваца којој намјеравају обезбиједити комбајн, за породицу Ђаковић из Доње Козице којој граде кућу и породицу Сучевић из Јапре којој намјеравају да обезбиједе прикључке за трактор.

- Приједор је посљедње три године на нивоу Републике Српске скупио највише средстава за породице које помажемо и тако смо прошле године породици Анђелић из Трнопоља помогли у реновирању куће - рекао је Каурин.

Он је додао да хуманитарна организација "Срби за Србе" постоји већ 15 година и да су до сада прикупили више од шест милиона евра донација, помогли 2.700 породица широм Балкана, односно више од 13.500 дјеце.

Својим доласком и учешћем у овом спортско-хуманитарном догађају подршку читавој акцији дао је и градоначелник Приједора Далибор Павловић.

Он је рекао да је Градска управа опредијељена да финансијски помаже рад свих оних организација које помажу људима у лошем имовинском стању и да ово заиста једна од организација која годинама помаже таквој популацији.

"Тројка из блока" је спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе чија је мисија да помаже социјално-угрожене вишечлане породице кроз турнире у брзом шутирању тројки у градовима широм свијета.