latinica  ћирилица
26/07/2021 |  07:12 | Аутор: СРНА

Коловози суви, повољни услови за вожњу

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се по сувим коловозима и уз добру видљивост и тренутно повољне услове за вожњу, али се возачима савјетује да возе опрезно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука улица (Фото: Panoramio) -
Бањалука улица (Фото: Panoramio)

Режим саобраћаја измијењен је на дионици регионалног пута Тедин Хан-граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/ због реконструкције, те на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник због изградње мале хидроелектране.

Измијењен је режим саобраћаја због радова у тунелима "Чемерно", на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, "Чељиговићи" на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта, те Стамбулчић на дионици Пале-Подграб.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигинализација на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/, у дужини од 1,55 километара, као и на магистралном путу Милићи-Власеница-Хан Пјесак и дионица Власеница-Тишћа.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта, те на дионици Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/, због радова у тунелу "Угар".

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка-Добој, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на споју наведеног магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге Сарајевске бригаде–Крупац /Равногорска улица/, од 8.15 до 15.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, мјесто Клакар Доњи, од 8.00 до 15.00 часова радним данима, долази до обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака у Трну на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац јер након оштећења насталих механичим ударима нема дозвољену носивост.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута "А-1" Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

У току је реконструкција силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, на ауто-путу "А-1", због чега се саобраћај одвија успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу "Црнаја" на путу Коњиц-Јабланица због чега се од 20.00 до 5.00 часова саобраћај одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови се изводе у тунелу "Чакловићи" на путу Тузла-Калесија, на дионици Симин Хан-Цапарде, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

На граничним прелазима Градишка и Зупци појачан је интензитет возила на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Гранични прелази Габела-Габела Поље, Козарска Дубица-Хрватска Дубица, Вагањ-Били Бриг, Хаџин Поток-Боговоља, Орахов До-Слано и Дужи–Имотица у наредна три мјесеца су отворени као међународни гранични прелази.