latinica  ћирилица
26/07/2021 |  11:13 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Арлов и Царевић о пројектима помоћи Србима на Космету (ФОТО)

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов данас се састао у Будви са предсједником општине Марком Царевићем.
Одбор за помоћ Косову и Метохији - Фото: РТРС
Одбор за помоћ Косову и МетохијиФото: РТРС

- Састанак је одржан у кабинету предсједника општине Будва и трајао је преко сат времена - саопштено је из Одбора.

Арлов је истакао да је упознао Царевића са вишегодишњим великим пројектима Одбора који се тичу помоћи Србинма на Косову и Метохији.

- Посебно га је одушевио пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" којим је у протеклих девет година боравило око 5.000 српске дјеце са Космета у Републици Српској, а посебно изградња Дневног центра"Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији који планирамо ускоро завршити - рекао је Арлов.

Арлов и Царевић су се сложили да је данашњи састанак био веома важан.

Царевић је рекао је да су то велики пројекти са којима се преко медија упознао и раније и да ће Будва учествотати по могућностима у њима, јер су веома значајни за српски народ на Косову и Метохији.

Арлов и Царевић (Фото: РТРС)

- Посебно сам импресиониран великим бројем српске дјеце са Космета која су захваљујући господину Арлову и Одбору боравила у Републици Српској. А посебно што граде центар за ову категорију дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Изузетно ми је драго да сам упознао Милорад Арлова и његова хумана дјела и поздрављам хуманост Републике Српске - истакао је Царевић.

Састанку у Будви присуствовао је Здравко Нишавић предсједник удружења Михољски Збор из Тивта.

Арлов је Царевићу уручио поклон Одбора књигу"Хумано срце Српске", статуу Цара Душана израђеног на Косову и Метохији и шал Републике Српске као и Зрдавку Нишавићу књигу и статуу блаженопочившег Патријарха Павла израђену у Лепосавићу и домаћинима Дечанско вино са Косова и Метохије.

- Хвала на срдачном пријему и прије свега корисном састанку данас са првим човјеком Будве и вјерујемо да ћемо наставити сарадњу уопште по питању српског народа у цијелини - рекао је Арлов.