latinica  ћирилица
26/07/2021 |  11:50 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

У Српској вакцинисано више од 22 одсто становништва (ВИДЕО)

У Републици Српској до сада је вакцинисано првом дозом више од 22 одсто становништва, а више од 13 одсто је потпуно вакцинисано, изјавио је директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

У Институту за јавно здравство данас су ревакцинисани запослени на Универзитету у Бањалуци, а процесу је присуствовао и ректор Радослав Гајанин.

Гајанин је истакао је да је процес вакцинације запослених на Универзитету у Бањалуци почео у јуну, те да је заинтересованост, како академског, тако и административног особља, око 60 одсто.

- До сада се вакцинисало 680 запослених. Обје дозе примило је 420 наставника, сарадника и администартивног особља, а процес ревакциниције настављамо и данас - рекао је Гајанин.

Према његовим ријечима, за вакцинацију је заинтересовано још око 200 запослених.

 

- Апелујем на све запослене на Универзитету, али и све друге грађане, да добро размисле, буду одговорни и да приме једну од вакцина које су нам понуђене. Уколико будемо имали широк обухват вакцинисаних, настава на Универзитету би могла да почне 1. октобра и да се одвија у амфитеатрима - навео је Гајанин.

Он је истакао да би било добро да се током љетњег периода, када нема наставе, обави и вакцинација студената.

Директор Института Бранислав Зељковић истакао је да су запослени на Универзитету показали велику одговорност и препознали значај заштите свог здравља, али и наставног процеса који се одвија у тим установама.