latinica  ћирилица
26/07/2021 |  11:58 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Челинац: Служена литургија у храму Светог архангела Гаврила

У Челинцу је данас, поводом Дана општине и крсне славе - Сабора Светог архангела Гаврила, служена света литургија и положени вијенци у спомен-капели за 220 погинулих бораца ове општине.
Челинац - сјећање - Фото: СРНА
Челинац - сјећањеФото: СРНА

Игуман манастира Гомионица отац Методије, који је са осам свештеника, у присуству великог броја вјерника, служио литургију, рекао је да се данас српски народ сјећа храбрости страдалих.

- Данас се и завјетујемо да нас прошлост неће паралисати - рекао је отац Методије.

Предсједник Општинске борачке организације Далибор Вујичић рекао је да не смију бити заборављени лик и дјело бораца који су живот дали за крст часни, слободу златну и Републику Српску.

- Наша обавеза према погинулим борцима је да наставимо да чинимо бољом Републику Српску, јер ономе ко не види своју прошлост - пише се лоша будућност. Република Српска је светиња коју морамо чувати. У одбрамбено-отаџбинском рату били смо јединствени и сложни, а ту слогу морамо показати и у данашње вријеме - истакао је Вујичић.

Вијенце су у спомен-капели положили представници Народне скупштине Републике Српске, Владе Републике Српске, општине Челинац, Општинске борачке организације, братских општина Трстеник, Мајданпек и Звечан и породице погинулих бораца.