latinica  ћирилица
26/07/2021 |  12:19 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Радионица стоп анимације "Кадар по кадар од пластелина"

Музеј савремене умјетности Републике Српске организује радионицу стоп анимације "Кадар по кадар од пластелина" за дјецу узраста од 10–14 година која ће се одржати у Галерији Плус 27. и 28. јула од 17.00 до 19.00 часова, саопштено је из ове установе.
Радионица стоп анимације (Фото:МСУРС) -
Радионица стоп анимације (Фото:МСУРС)

На радионици су сва мјеста попуњена путем јавног позива који је Музеј савремене умјетности Републике Српске објавио у периоду од 9. до 19. јула 2021. године.

- Стоп анимација је једна од техника анимације, тзв. "кадар по кадар" техника. Овај начин креативног изражавања користи се како би одређени предмет изгледао као да се сам креће. Сваки помак фигурица се посебно фотографише и након одређеног броја покрета и фотографија све се спајају у један низ што ствара осјећај континуираног покрета - наводе из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Водитељ радионице биће млада и талентована академска умјетница Данијела Михић која ће са учесницима подијелити своје искуство рада са стоп анимацијом, како осмишљава причу, прави фигурице од пластелина и како настаје сам процес снимања анимације, наводи се у саопштењу.

Учесници ће након тога осмислити своје кратке приче и реализовати анимације.